Nieuwe 3D-printer gekocht!

Afgelopen Juni (13-06-19) heb ik een Ender 3 gekocht bij 123-3D nadat mijn bestelling zeer snel (de volgende dag al) afgeleverd was kon ik dat weekend lekker aan de slag gaan.

Omdat ik zelf van te voren al wat had ingelezen over deze printer heb ik direct als “upgrade” een glasplaat aangeschaft met heatedbed klemmen en 3D LAC hechtspray voor een goede hechting.

De 3D printer is zeer snel en makkelijk in elkaar te zetten (30/45 minuten) met de meegeleverde handleiding (het is net Ikea), op youtube zijn ook diverse filmpjes te vinden over het opbouwen en starten van de eerste print die veel uitkomst bieden.

De printer is volledig van metaal wat hem erg robuust maakt, dit geeft mij een goed gevoel van de kwaliteit van deze printer.

Nadat de printer in elkaar gezet was heb ik een bed leveling tutorial gevolgd wat achteraf heel makkelijk bleek te zijn.

Eindelijk kon ik dan mijn eerste printje starten, ik heb voor het gemak het test printje van de SD kaart aangezet, dit was een klein hondje. Ik was zeer verbaast over de geweldige kwaliteit die uit deze printer kwam, al snel heb ik via de website Thingiverse allerlei modellen gedownload die ik ben gaan printen.

Het fijne van deze printer is dat die opensource is en ik zelf andere firmware erop kan zetten en de printer kan upgraden naar wens, er zijn diverse upgrades online te vinden om de printer nog beter te maken dan dat deze al is.

Al met al een zeer goede printer voor een schappelijk prijsje, hier zal ik nog jaren plezier aan beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *